dijous, 12 d’agost del 2010

Construyendo los pueblos libres

Encara que sembli que aixo només sigui gresca i xirinola també fem activitats profitoses, anomenades dinamiques.

En primer lloc hem anat assistint a algunes classes de música de Nueva Esperanza i altres comunitats tot fent una mica de vocalització i ensenyant alguna dansa i cansó. Fins i tot ajudar a crear alguna lletra i alguns "coros".
Per altra banda hem creat un petit cor de noies (un intent de fer sortir les noies de casa seva i poder "placticar" amb elles, ja que pels camins de la comunitat només hi ha nois i noiets). Hem aconseguit quedar dos cops ja que amb el ritmo salvadoreño no es pot demanar més. De moment ja canten el "riure, riure, riure". Aquí les noies ja tenen nens des de ben jovenetes i es queden a casa a cuidar el nen, o sinó ajudar a fer les feines de casa.
Tot seguint amb les arts, alguns professors de música i membres del grup de música Tlaloc tenen un projecte entre les mans: volen crear una Associació de les Arts, és a dir, ells mateixos volen gestionar una escola de les arts amb classes de dansa tradicional, música i arts plastiques. Els professors seran ells mateixos i els alumnes ja els tenen, i les ganes també, ara només falta la questió burocratica i d'infraestructures. Per aixo han creat un esborrany del projecte i hem ajudat a construir el text. Estan molt motivats, i creuen molt amb la música i amb la culturalització en general per tal de motivar als joves de la comunitat. (és bien bonito!)
I per acabar d'arrodonir-ho, fem una mica de Cau amb el reiniciat grupo de jóvenes. Fa uns dies vam fer unes dinamiques tal i com vam dir, i avui hem quedat per organitzar una gimcana per diumenge; mica en mica irán construyendo los pueblos libres!

Des del ciber amb un ventilador escoltant Café Guancasco i el grup de Franklin Quezada.

"Suena Esperanza, Suena Igualada"




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada